Friday, January 15, 2010

Dulu perogol, kini pencuri

Mamat didenda curi telefon, jam




SINGAPURA: Penyanyi rock Malaysia, Mamat, didenda S$1,000 (RM2,400) oleh Mahkamah Singapura semalam selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan mencuri sebuah telefon bimbit dan seutas jam tangan.

Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamarudin, 31, adalah bekas penyanyi kumpulan rock Exist yang popular pada 1990-an.

Laporan sebuah media online menyebut Mamat mengaku bersalah mencuri telefon bimbit bernilai S$580 dan jam tangan daripada Noor Shazeel Sazali, 21, di rumahnya di Bishan di sini pada 11 November lalu.


P/s : ape nak jd la ngan abe mamat ni...x kan dh terdesak idup kot...kalo dia xde kes dulu2, bleh pergi jauh dia neh...







11 comments:

eynda said...

Bermasalah la dia ni kan...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

itu le...dh la dia tu penah femes suatu ketika dulu...memalukan diri sndiri je...

mka said...

serahkan diri semula pada Yg Maha Kuasa..baru kita tenang ni..

Buaya Darat said...

kecian betol crockie kat dia nie. masih ingat lagi crockie lagu dia oh ibu bukan main meletop dulu. essh..esssh..jauhkan la crockie dari bala gini.

Faarihin said...

nape tak pi nyanyi aje.. dapat gak buat duitkan.. ni la jadinya bila dia berfikiran sempit.. smoga djauhkan perkara ini dari kita semua..

yanmie said...

adeh...mmg bermasalah kot dia nie..huhuu

eLLa said...

hrap2 die insaf jer r..

Yaness said...

aah..skang umah dia kat pangsapuri kasturi , bandar permaisuri cheras..dok pon kt umah kerajaan jew..kesian2...tp klu miskin siap ada amah g..bini pon kemain g gaya..cuma anak dia suka sangat tarik tudung org!!!isk!!

SyaffeQ said...

bikin malu pn ada..

NiNa' said...

aihhhh..
ape nak jadi da...
dulu kan org da bg peluang kat dia

kerajinan tembaga said...

hidup selai di nikmati dan di jaga untuk bahagia dunia akhirat