Tuesday, February 16, 2010

Pergi ber-3....balik ber-2...

Smlm kol 1.30ptg, kami sekeluarga pergi Senawang...lokasi umah pokde ibu Tharwan...tok abah, wan tharwan n paklong Tharwan...nenek n achik 1 fmly 1 kereta...paknyah n fmly 1 kereta dari Melaka dh smpai pon...kitorg dok PD ni baru nk gerak...ape sebab ehh?? ade gotong royong kecil2an sesama adik bradik merepair kedai makan pokde ni...pokde ni bapa sedara ibu Tharwan la kiranya...waa...ikutkan kami kelewatan sbb ayah Tharwan bangun je tido pagi tu kene repair komputer yg problem plk...lpstu tggu hero Tharwan ni bangun tido dh kol 11pg...ewwww~ anak bujang bgun lambat...mmg saje kasi dia tido puas sbb dia pon tido kul 3pagi cmtu...ewww~ budak kecik tido lewat2 plak...susah tido nih nak main je tau Tharwan ni...

Ok2...back to story, smpai dlm kol 2.30ptg lalu depan kedai jp tgk ape xtvt diorg...masih lg menukang2...parking je keta depan umah pokde, angah (sepupuku) dah terus menerpa..huhu...sambut Tharwan lorrr...jd tumpuan terus budak Tharwan ni tau...~ *hi angah...baca blog kite yeee...~ lps tu angah bgtau along jatuh masa tgh menukang...bwh nnti ade citer cmne leh jatuh tu...

Masuk2 umah salam2 smue memasing tgh bwk diri sndiri...lpstu duduk2 kejap la sembang2 buat muke x bersalah sampai paling lambat...ehehe...pastu masing2 dh sibuk ceduk2 nasi n lauk...waa..lagi la malu smpai2 terus mkn...ehehe...x lame tu sama sampai plak tok abah Tharwan...paklong Tharwan, pakcik, paknyah, pokde n sepupu lain blk utk merehat2 kan diri...terus mkn2 rehat2 n solat...keje smue dh setel...so lps solat smue landing2 kejap...jam dh nak dekat kul 5 ptg masing2 dh nk blk ke Melaka smula...termasuk tok abah, wan n paklong Tharwan...

Masa dh kat luar tu nk iring pulang...tetiba bleh bukak citer plak ikutkan hari Sabtu lps ibu, ayah n Tharwan nk blk Melaka kejap nk beli laptop ade customer nak...bile pk blk mesti kedai dh tutup sbb nak CNY...x jd la nak blk...dan dlm masa terdekat ni mmg nak blk jgk maybe hari Rabu...esok mlm la masa entry ni ditulis...skali wan Tharwan ofer nak bwk blk Tharwan ke Melaka...wa....dh la susu cukup2 tinggal 1x bancuh n pampers pon bwk 2 pcs...baju smue x bwk gk...pastu wan Tharwan kata xpe la nanti beli je la kat Melaka kang...hmm, ikutkan berat ati jgk nak lepaskan Tharwan tp bile fikir esok lusa je xpe la lgpun hari Selasa tok abah n wan Tharwan masih lg mode bercuti...hari Rabu 1 hari je kene la berkuntau ngan cucu mereka sambil2 nak prepare brg2 n masak2 bile start berniaga balik... tp Tharwan pandai bawak diri cuma tahap marah tu naik bile Tharwan nak main tolak2 basikal masa tgh2 panas kul 12tghari - 1 ptg tu..masa tu la waktu tok abah n wan Tharwan paling bz...insyaAllah, planning blk Rabu mlm nnti...

Selepas babai2 Tharwan ibu n ayah Tharwan pon nak gerak blk la jgk tp kene tahan la plak pokde n mokde suh masuk umah lg... dh la dtg lambat balik pon lambat la...ekeke...oke masuk umah balik sembang santai gelak riang sesama...anak pokde plak Fasihah (sepupuku) darjah 2 kene serang athma pagi tu gi sedut gas...cian Fasi, nmpak penat dia nak tarik nafas...ibu Tharwan tgk pon rase mcm semput nak tarik nafas tu...harap2 sekejap aje la keadaan cmtu...sian tgk...hmm..jam 6.30ptg kami pon nak beredar masing2 dh kepenatan..sian tuan umah..

Oke nak citer pasal along jatuh tu...masa tgh menukang, along ada kat bumbung kedai, nenek dah suruh turun tp maybe ade keje yg lom setel..along pon x turun la lagi...dlm 5 min lps tu dgr bunyi bedebuk...along dah jatuh, kayu yg berpaku pun jatuh skali timpa di kepala...aduiii...berdarah la...pjg luka ade dlm 8-10cm kene di tgh2 umbun memanjang ke blkg...dah la tgh darah manis org kata...masa nk blk tu pun tgk darah masih lum kering cuma dah x mengalir je la...so kene pantau la kalo mlm tu ade simptom2 muntah atau sakit2 lain kene la jumpe doktor...takut ade darah beku je...sungguh malang x berbau...

Tu la alkisah tajuk entry....sunyi woo...
p/s : pic xde...hset kiok




4 comments:

safiyyahosman said...

lor...kesian nya along...musti dia ngah berangan tu kak..hihihi...
smoga dia cpat baik..=)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

tu la...ishk..ishk...berangan mcm mat jenin je, tp mat jenin jatuh pokok...ni jatuh lain...hikhik...ok tQ safiya...

|arieza| said...

ala syian dia.. windu tharwan ek.. hehe.. call la :p kot2 dia pun dok nangis merengek2 carik ibu dia.. tp ibu n ayah tharwan boley honeymoon kjp hehe

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@ |arieza| , xde maknanye honeymoon...hikhik...sorg kat depan, sorg kat blkg...lgpon cik P pon ade...huhu...