Tuesday, February 23, 2010

'Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya'

Sticky entry sehingga contest tamat...

1. Buat satu entri dalam blog anda :

'Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya'

2. Jadi Follower Mr Superman ( sila maklumkan di dalam komen posting eni) - dah lame follow siap letak kat blog list lg..
3. Copy banner 'Menangi Kamera Digital' dan letakkan di dalam entri serta sidebar blog anda.
4. Sila Link kan banner ke entri ini.
5. Sila Tinggalkan komen dengan link entri anda di bawah posting ini.
6. Sila jadikan entry ini sticky mode sehingga tarikh tutup contest TARIKH TUTUP : 23 FEBRUARI 2010 (11.59pm)


Miscellaneous:

# Cara pengadilan akan di ambil kira entry yang kreatif dan ringkas (ok)
# Pengadilan juga di ambil kira pada pengkomen entry terbanyak (x sempat nak komen byk2 sbb masa yg ade pon dok terkejar2 klik2 nuff pastu layan anak..ngee)
# Keputusan pemenang akan diumumkan 3 hari selepas tarikh tutup peraduan (ok setia menanti)
# Keputusan adalah muktamad (redha sape pemenangnye)

*************************************************************************************

Alhamdulillah...PUCUK DI CITA ULAM MENDATANG, baru lps bgtau kat Nanajoe ngidam kamera digital ni...kalo Mr Superman ade terbaca kat shoutmix Nanajoe la ye..

Mungkinkah ini peluangnye? InsyaAllah...peluang harus dimanfaatkan sebaiknye...bak title blog ibu Tharwan 'Pe|uAnG yAnG DaTaNg HanYa SeKa|i'...lepas dpt tau contest dari Mr Superman ni terus ibu tharwan wat rangka utk point2 yg nak dimuat turun dlm contest & inilah hasilnye...

'Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya' :

* salah satu wishlist Tahun 2010...*kalau menang kamera digital ni, ni lah salah satu wishlist yang paling cepat tercapai...mudah-mudahan tercapai la yer...

* memang dah lame mengidam camera digital dan semakin membuak2 keinginan semenjak aktif berblog ni...*tgk la blog ibu tharwan, pic yg hado pon boleh dikira tu pon cam hampeh sbb pkai camera hset..xde seri blog xde gambarkan..sampai bile nak pinjam pic pakcik google je...hik hik...

* kerana ibu tharwan suka amik gambar untuk kenang-kenangan...kalo jiwa kacau mesti cari gambar2 lame utk jadi tatapan terutama gambar anak yang comel tu..skg ni pon bkn stakat camera hset tp skali ngn hset ibu tharwan dh kiok skg ni..dah nak kene duit lg beli hset baru...kamera digital pun belom dapat lg...uwaaa... *pasni Mr Superman wat hadiah hset plk ye..

*nak tunjuk kat hubby betapa gigihnye wife dia join Nuffnang & Blogwalking sane sini sinun sebab nak kumpul duit tabung untuk merealisasikan wishlist yang x terlaksana lagi ni...tunggu cukup duit Nuffnang pun paling cepat 4 bulan lagi ..paling cepat la...bkn hubby x nak belikan tp banyak lagi perkara penting yang perlu diutamakan..kalu dapat pun bukan sekarang tapi janggut hubby 50x cukur - tumbuh pun lom tentu dapat jgk ..ehehe...sebab tu 'Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini pada saya...'

* perancangan nak sambung belajar bulan 7 ni InsyaAllah...kalo cepat duit tabung beli kamera digital penuh sempat dan puas la ibu Tharwan nak bergedik dengan anak kesayangan dia picca sana sini sinun sementara anak masih umo 2thn 5 bln & esok2 dah sambung belajar 4 tahun, graduate je anak dah umo 6 tahun nak sekolah dah...adeiii...masa tu muke dh kedut xde hati dah nak picca2 *nak menangis di situ kene tinggalkan anak demi ilmu & hubby pun jgn nakal2 nanti yekkk...kalau x dapat nak buat macam mane kan...tengok puas2 la anak depan mata sekarang ni...

28 comments:

Noryanti Binti Hj Rosli said...

woo00oopsss...banner kat sidebar x cukup ruang jadi terlebey plak...sori ye Mr Superman

NaNaJoe said...

hehehe...btol2...kakak yoyo pink ni ad ckp kat sy yg dia nak beli camera digital..lalalal~~

Noryanti Binti Hj Rosli said...

nana...kalo nana memang kamera digital tu sbb syarat dia pon pengkomen terbyk gk kan...jual kat akak murah2 ye nanti...ekekeke...

f is fikah said...

untuk wishlist yang last tuh, smoga akak berjaya..
kagum tengok akak kuat semangat nak sambung blaja lagi..
fighting yeah, akak!!

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@fis fikah - tQ, smue ahli kuarga akak n belah suami pon bg support kat akak suh smbung bljr...skg ni akak kene cari 'sesuatu'...bukan 'sesuatu' dtg cari akak... *'sesuatu' tu pekerjaan oke... :D

hope fis pon kuat semangat gk yer...

Cieut Nizar said...

waa.. pnjgnye karangan dia.. ekeke... karangan sy x siap lg nih!!

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@Cieut Nizar - ikutkan x pyh pjg2...tp disebabkan nak kasi tau secara detail kenapa dia kene kasi kamera digital tu kat saya...tu yg pjg berjela2 jd nye...eh, cepat2 sblm 11.59mlm ni...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

eh..silap mlmni plak..smpai mlm 23 februari...

zBobot said...

Good Luck..!! kalu dpt kamera bole la letak mcm² pic dpt blog huhuhu.. ;)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@zBoBot - tu la...kalo menang kamera digital tu mmg meriah ngn pic plak la...baru leh update blog kan...zBoBot join ke x...mane la tau org dh ade kamera digital x pandang dah...:D

shahanim said...

hah klu yg camni ok ckit, buka trus leh tau sape komen.

Shazali said...

abeh....
dia pon nak kamera gak...
hancor harapan aku..

marimarihom....(mandrem page nih)

puh puh puh

Noryanti Binti Hj Rosli said...

shazali, ahkak y0y0 nk la jgk...lame tu ngidam...cuba baca dgn penuh perasaan..mesti dpt masuk dlm jiwa ahkak..ekeke...

shazali xpe muda lg...ahkak ni kene dulu kan la...ekeke...

Shazali said...

eh eh die ni..utk kao
eh eh die ni..utk haku..

eh eh die ni..ade hatik na menang ea!
igt senang ala3 kolam renang na kc menang..

Huda said...

good luck~!

~Ana Mujahid~ said...

chayookkkkk!!!

* mEsSy * said...

gud luck taw..

:)

KaorU IchibaNa said...

gudluck!!

|| NaFiRaa || said...

gud luck!!:)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

TQ smue...hope ade luck la yer... :D

Anonymous said...

Hi

I just joined this lovely place. Loads of people have contributed so many good things here. Please accept my little contribution towards community. I would like to share some [url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips]quick weight loss tips[/url]. If you need to know how to lose 10 lbs in a week, you are believably not seeing for a basic dieting and exercise plan. You can lose weight with a common diet and work out plan, Still this takes a lot of time doing intense cardio practises and sticking to a strict diet. Here I will draft the exact steps that I took to lose 10 pounds in just a workweek.

1. Keep Distance from all fried nutrients for the week
2. Drink In an 8oz glass of Citrus paradisi with breakfast every day. (this accelerates up your metabolism)
3. Eat Up average portions (stop taking when you are full)
4. Rather than taking 3 huge a meals a day, eat up 5-6 smaller meals to keep your metabolism up and keep your body burning fat.
5. Aviod eating after 9 P.M.. Its good to eat before 9 P.M. so that our body gets proper time to burn calories before sleep.
6. Get plenty of sleep every night. Not having adequate sleep causes been proven to be a leading element to the body putting up excess fat.
7. Apply a body/colon clean for the 7 days. This will get rid of needless fat stored close to the stomach area as well as cleanse your body of harmfull pollutants that cause you store fat and feel tired. Flush away excess pounds around the stomach area that otherwise would be hard to lose.
8. I reccomend you using Acai Berry Diet Pills. This one is tested to work, and you can get a free trial.
9. For those individuals who wish to burn fat quickly, avoid alcoholic beverage.
10[url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips].[/url] A low GI diet is an excellent method of loosing weight quickly.

Thanks![url=http://www.weightrapidloss.com].[/url]!

AJ said...

Contest.. cam menarik aja... :-)

Semoga berjaya ya... :-)

maisyara Pot! Pot! said...

nk join, tp tarak reti yooo

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@AJ - mmg menarik tertarik da boom...saje2 je cuba contest tu...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@maisara - join je dik...belasah je janji ade masuk mane tau x dpt kamera tu dpt hadiah lain plak...

bellar0ssa said...

huhuhu gudluck tau!

Kaki Wayang Anda said...
This comment has been removed by the author.
Noryanti Binti Hj Rosli said...

macih bella...~ :)