Friday, February 12, 2010

Alkisah....

Salam n Hai...

Baru nak update blog...xde ape yg menarik sgt blk kali ni...agenda utama pasal berbalas hantaran merisik dari pihak perempuan...merisik2 pon ade balas2 yer...

Ahad tu pukul 9pagi sampai umah Mlk, tok abah n wan Tharwan blum balik dari pasar...lps hantar brg belian kat rumah, mereka bwk Tharwan pegi bfast n tapau utk ibu Tharwan skali...lpstu bermula la perang di dapur berdua je ngan mak ku...agakkan nk tido jap sbb dr mlm tu x tido2 skali x dpt daaa...

Smntara paklong n tok abah Tharwan kemas2 umah...sempat la ibu Tharwan ni request pizza utk mlm tu...tp tggu2 x dpt...hari rabu tghari yg nk blk PD tu baru paklong Tharwan lunch bwk blk pizza lepas kempunan je... ehehe...

Ok...ni hari Ahad lg ni...mlm tu plak kol 9 cmtu cakap kat mak nak pegi Parkson Melaka Mall sbb minggu sblm tu dh tau yg ade sale giler2...dan dh pergi serbu tangkap baju-bajan 3 beranak..paling byk baju Tharwan la..RM250 gk la habis tp xpe sbb ade sale...kalo xde sale ikat perut la bln ni...sale pon 1 minggu je dan 7hb lps mmg ngam2 lastday sale tu...ati x tenang tu yg ajak mak pegi lg skali...ujan plak time tu sanggup nk pegi jgk...skali try scan security card nak idupkan enjin keta skali card tu x dpt imbas so x dpt la nk start enjin keta...waaa...keciwa melepas lastday sale tu...

Call ayah Tharwan bgtau card x bleh imbas...enjin keta x bleh start...ayah Tharwan suh tggu jap kang dia call smula nk cari jumper kat sane...sib baik kawan ayah Tharwan yg dok Mlk ni tgh otw dr Seremban nk blk Mlk...so mintak tulun dia bwk kan jumper n lg 1 security card dlm simpanan ayah Tharwan pnye...kol 12tghmlm dia sampai hantarkan bende2 tu...try la scan card baru tu skali boleh daaa...uwaaa...ingtkan ade kene mengena ngan bateri kete tp card lame tu mungkin cip dia bengong jap kene cahaya panas n mlm ujan...

Tiba hari Rabu plak hari nak blk PD...x tenang slagi x dpt ape yg dihajati...kul 4ptg angkut Tharwan pegi jgk Parkson Melaka Mall...mane tau kot2 sale ade tp x gile mcm 1 minggu yg lps tu...betul2 smpai Melaka Mall tetiba ujan lebat kene la cari parking dalam bangunan naik tingkat 4...tgk dulu tmpt sales tu mmg dh kosong...hampanyee...pegi kat floor 1st depan tu ade lambak2 gk..try pegi situ ade gk sale tp sale sempena CNY...xpe la janji ade sale...ishkkk...nak beli ape ni kecoh2 cmni??? Ni hah nak beli....*tgk pics
.
.
.
.
.
Ape la tu ehh...model sebelah tu duduk same rendah jerrr...



Ni dia cadar n mattress protector....



Bantal sampai 4....ac 2 utk guna kat PD & 2 utk umah Mlk...bantal Jean Perry tu mahal ckit dr chester...memandangkan Mlk jarang balik so bantal yg murah la kene transfer sana...hakhak...


Smue ni harga ckit lg nak cecah RM300...kira berbaloi la sbb ade sale...kalo xde sale jgn harap nk bantal gebu...cadar kain lembut...pkai je mane yg ade..nak membeli tu dok interview promoter tnye la mane yg elok n kualiti bla..bla...rajin budak tu layan soalan maut ibu Tharwan siap tnye buat dari ape...luar dalam meterialnye....harhar...sib baik Tharwan x wat perangai dia elok je...lg free la fikiran ni berputar2 cari soalan...lastly dia offer nak antarkan smpai ke kereta...sib baik dia tulun antarkan....kalo x, x dpt bayangkan camne ibu Tharwan nak bwk 3 beg plastik besar tu smbil pegang Tharwan naik lift smpai ke parking keta....ishk..ishkk....

Hah baru puas hati nak blk PD ade buah tangan...hikhik...opsss smue ni bkn pow ayah Tharwan nnti kata ayah Tharwan kaya plak...tp ni duit simpanan ibu Tharwan masih jgk duit ayah Tharwan... :p bocor lg la tabung ibu Tharwan ni...hajat bende lain...lain yg dpt...



p/s : bkn niat nk menunjuk...nk wt peringatan je utk hidup sndiri...bleh tgk balik last beli bantal tahun bile..pjg entry...xpe ni pon blog peribadi kan...smue nak dicerita utk review masa hadapan...





2 comments:

ijad said...

cantik blog...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

macih ijad...biasa je...kdg2 serabut gk widget byk2... :D saje nak buh...