Friday, March 19, 2010

Hapdet...!!!!

Salam...lamenye ibu Tharwan x update blog...citer ade tp deiii..malas la nak login blogspot pegi ke dashboard klik new posting...hihi...

InsyaAllah lepasni kalo x malas2 akan ade la entry baru ye...slalu je bagi alasan malas2 kan...xde nye alasan bz...bz pon bz gak...bz blogwalking adeeee...

Ok..nak citer dulu kasi warm up entry yg seterusnya...lewat petang semalam, kami Tharwan, ibu, ayah, kawan ayah & anak buah ayah Tharwan pegi Plaza Low Yatt...ni ayah Tharwan la planning last minute...kul 2.30ptg ajak2 ayam...tgk jam kol 3ptg lg beramas mesra anak beranak sesi urut mngurut termasuk Tharwan...Tharwan pon tetiba meniarap suh urut2 tunjuk blakang badan dia...tergelak ibu n ayah Tharwan dgn aksi dia...lpstu agak2 kul 4.15ptg ayah Tharwan dah berbelah bahagi samada nak pegi ke x sbb ibu Tharwan dah jerkah..ye la..suka planning tergempar...dah la waktu ptg...last2 ayah Tharwan suh siap2...n lasty pgi jgk dan bertolak kul 5.30ptg dekat2 kul 6ptg...

Smpai Plaza Low Yatt..rambang mata u...tgk lptop sana sini...berbagai-bagai...teringat plak kat lptop ibu Tharwan ni yg skrinnye retak gara2 ayah Thrwan sengaja & x sengaja baling ntah pe bende kene lptop pastu retak skrinnye...ye...dgr bunyi mcm x sayang harta je...tp tu la dinamakan takdir...baru 7 bln lptop Asus tu x puas pkai dah terjahanam skrin...sama retak hati ibu Tharwan melihat skrin lptop tu crack2 melingkau depan mata... penah gak ibu Tharwan ugut2 kalo x dapat blk lptop tu ibu Tharwan nak cucuk duit simpanan yg ayah Tharwan bln2 bank in dlm akaun ibu n nak pegi beli laptop baru...serius mmg nak buat gitu sbb sakit ati sgt... :(( tp skg lptop Asus tu dah hantar kedai baiki tukar skrin baru...cuma blom gi amik je sbb repair kat Melaka..lagi 2-3 hari lg kot blk...hmmm...tggu n lihat je la...mmg patah kaki nak blogwalking sejak xde lptop Asus tu...n buat sementara tu ibu terpaksa on9 guna pc server ayah Tharwan..mula2 guna terasa kekok sgt sbb keyboard biasa lain dgn keyboard lptop..hihi..lpstu tekad gak la hendak sribu daya...trafik kene la menten..tu yg penting...tp ade hari2 tertentu kantoi gak ngan trafik ni..ehehe...

Pjg plak citer yer...masa kat Plaza Low Yatt...ayah Tharwan tnya nak ape2 x...hihi..terus ckap nk lptop...pastu ushar la mini lptop...ibu Thrwan x nak sbb kecik la sgt..x puas nk hadap...kalo nak yg standart pnye kene tggu ckit masa lg la...hmmm..xpe la diam dulu..tp dlm kepala dok ligat fikir mcm2 n mata melilau2 tgk laptop display...





Ibu Tharwan oder Nasi Goreng Pataya..yg lain2 mkn nasi berlauk..Tharwan oder fries..


Air fresh olen & lastly dessert aiskrim goreng...terlebih goreng ke ni mamakkkk...
(p/s: utk auntie Fiza, dah dpt cari ke aiskrimm goreng..kt fb dok status tu kan..)

Lpstu kami pegi NZ Curry House kat Wangsa Maju...ade gk roger2 makngah Tharwan mane tau kot2 leh together2...tp pakngah Tharwan lak ade kelas malam kat UIA...xdapet la...tp lusa @ Sabtu ni ade planning lain...kalo xde aral nak terjah Nilai plak...cari barang2 kawin utk along @ paklong Tharwan...ok..lps masing2 isi perut, terus cari jln pulang...sampai Port Dickson kul 12.30tghmlm...Tharwan dlm keta rancak la mulut dia.. nyanyi2 ABC, Alif Baa Taa, I Love U lagu Barney, twinkle2, tetiba tang ibu suh kira one, two, three mula2 tu ok..lpstu eight, Y..Z...dia gi gabung kan ngan ABC plak..dia tersasul eight for huruf X ...terus Y, Z tu...sian dia kene gelak ngan ibu, ayah, n 2 yg lain...hihi...tu la citer semalam...

Agak2 korang dapat ke x mini laptop @ lptop biasa tu...???




3 comments:

|arieza| said...

dapat! haha sbb kita tau dia dah dpt :p hehe comel tul tharwan leh tersasul jd x y z hehehe

Noryanti Binti Hj Rosli said...

hihi...ye la... sbb kite dah kasi tau dia awal2 kan... :)

tharwan tu dh lame x ngajar dia..sbb tu dok lupa dah ape yg diajar dulu2...skg ni bz bw je..huhu..teruk ibu dia...ekeke

Rashid said...

Nasi goreng pattaya.. adoii tetiba terus perut rasa lapar.