Tuesday, March 09, 2010

Besday present in advanced...alala....

Yuuhuuu...~
Hepi je starting ayat ye...bukan pe ade citer bez nak bgtau kat cni...erk..ni untuk Tharwan bila dah besar ye...nak suh dia baca...

Jumaat yang lepas, selepas menghadirkan diri ke majlis pernikahan kawan ayah Tharwan a.k.a Ismail n wife (citernye next entry - byk nye la nak next entry...) ibu n ayah Tharwan merayau2 cari pasal...memula pegi ambil baju kurung 2 pasang yang ibu Tharwan tempah kat Jalan Bunga Raya...santek u!... :)

Lpstu merayau ke Tesco Melaka...tujuan nak cari hset N82...sangat ketinggalan...N82 dah xde keluaran lagi...nak cari yang 2nd hand hati berbelah bahagi...memang dok tergila2 N82 sebab rata2 mengatakan camera hset tu mmg berkualiti...maybe sebab Xenon Flash...jln2 kat Tesco balik dengan tangan kosong...pegi pulak Melaka Sentral...masuk2 je terus tuju ke 1 kedai telekomunikasi ni...tanye punya tanya...ayah Tharwan suh salesman tu rekemen hset Sony Ericsons mane yang kamera hset Xenon Flash...bukan LED Flash...nahhhh...dia kuarkan hset tu terus terbekenan...ayah Tharwan memang dah lame mengidam hset S.E (sony ericsons) ni...lepas bincang2 harga, ibu Tharwan kecek ayah Tharwan suh amik hset lagi 1 yang murah...alasan sebab x nak kasi Tharwan pegang hset mahal tu...ehehe...teruk cket bunyinye kan...bukan ape..Tharwan skang ni pantang nampak hset @ digicam mesti nak gambar2...dia sndiri yg amik gambar ok...

Berbalik citer hset tu...ayah Tharwan suh salesman kuarkan hset yg bajet kami beri...byk gak dia kuarkan...tp kami bagitau nak yg latest...tinggal 2 je utk pilihan kami..huahuahua...ni yg buat penin ni...

Dan akhirnye terbeli la 2 hset diwaktu petang Jumaat hari tu...tadaaa...



Walopon C905 tu kluaran lama tp ia sangat menepati ape yg ibu Tharwan nak...ape yang penting kamera dia Xenon Flash + 8.1 Megapixel, WiFi & GPS...ikutkan C905 tu utk ayah Tharwan pada mulanya...tapi bila dah confirm beli hset yg C510 tu terus ayah Tharwan nak yg tu pulak..katanya line dia bz so sayang la nak kasi kecah2...so secara mutlak C905 menjadi milik ibu Tharwan...2-2 hset ni bermemorykan 2G n speaker mmg mantop...free 2 screen protector + charger car...harga berbaloi2...ayah Tharwan tersangat2 puas hati...sib baik xde mengungkit...ehehe...

Eh, sebab pe eh ayah Tharwan bermurah hati sangat ni...ikutkan memang payah la nak kecek2 camni...rupe2nya...bln ni adalah bulan istimewa untuk ibu Tharwan...hadiah untuk hari lahir ku...huhu..yang ke berapa? waaa...tggu je la tarikh keramat tu tiba...mekacih ye ayah Tharwan....muacchhhhxxxx...~~~

Cuci mata lagi untuk Tharwan ni yer...




26 comments:

Syafiq Kadiran said...

nak hp baru gak...
hp sony lame ni da banyak sangat prob...

StarAnise said...

wah! dapat anset dah...xleh jd nih kene mintak gak tuk wedding anivasari. Aritu ingatkan pas dpt lptop dah xleh beli hp dah, tetiba jer cik abe tnya nak iphone ker sbb istri member dia beli. kata abe best gak. hehehe, pasni kene bodek2 ler...brape arga hp ko tu yanti? k.anim kenan yg satu lg tu ape name tah. hah! SE aino @ satio, ok tak ek tp abe suke iphone lg...ku keliru...

+++uchi+++ said...

mcm sma je hp kt tu kak!!! yang C510 tu!! warna pun sebiji mcm tu!! hihihih

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@Syafiq, eheheeee...gi la bodek sape2 mesti dapat...akak ni pon sib baek ade org nak kasi... :)

@StarAnise, cececehhh...dia pon nak hset gak yee...gi la cepat2 bodek cik abe tu...iphone n SE satio tu touch screen, ai xbrape minat...kalo tgh drive ke susah ckit nak handle...lgpon beli yg murah2 je kang dapat kat anak tetiba terjatuh ke...aaaaaaaa tidakk....sbb tu xnak yg mahal2...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@uchi, owh owh...yg c510 hset asben akak tu same ye...hset tu kira latest gak kan...c510 pon best gak kan uchi...puas hati la beli...

blueCITY® said...

wah bestnya

i dah lama nak beli hp
tak beli2 lagi
hukhuk

Jawa a.k.a USERMODE said...

"happy birthday in advance" le yang mampu diucapkan :) tahniah le dapat HP baru ye :) hati mesti tgh munge2 nih kan.. ahaks~!

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@blueCITY, kalo hset lame tu elok lg bleh trade in kan..hihi...saya punye hset lame speaker pecah, jatuh byk kali dah..sbb tu beli baru..ikutkan pkai je selagi bole pkai... :)

@Jawa, macih2~..hihi..nanti dh umum tarikh besday kasi nyanyi ckit ekk...btul2...hati masih munge2 riang ni... :P

m@ said...

bestnyaa dpt hp baru;)
ma setia dgn n82..pernah kiok..beli semula n82..n kebanyakkn gambar dlm blog ma snap by n82:)

best SE ni..tahniah:)

just call me uncle said...

uncle dulu sebelum bertukar ke iphone..ada simpan Nokia N82..secara jujur memang uncle puas kerana hanphone ni jenis bela tuan dia..dan betul kata yoyo..kamera dia mmg berkualiti.uncle beli sony ericson Yari kamera 5 MP (utk orang umah)tak dapat menandingi N82..sebab? N82 ada xenon flash. dan gambar2 yg uncle amik kekadang tu lagi clear dari kamera digital nikon uncle..hhuuu mmg dah ketinggalan tapi uncle trade ini ada sanggup amik RM500 hahaha jual je lah.

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@Ma, dpt yg baru smuenye bestkan...sian yg lame..hihi...tu la susah dh nk cari N82...tp pape pon terubat jgk dpt SE C905 tu sbb dia pon pkai Xenon Flash mcm N82...nanti kite cek it out blog ma skodeng pic N82 tu.. :D

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@uncle, kat kedai kalo 2nd hand cina tu nak RM850...gile arr...sib baik saya ni waras lg...ehehe..kalo tau uncle jula RM500 saya beli je...ehehe...tp pe nak kata mmg xde rezeki nk guna N82...SE C905 pon ape kurangnye...huehue...

safiyyahosman said...

bestnya~~~=)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@safiyya, ...mmg best la...mantopp..hihi

ezany said...

bestnya dpt hadiah henpon.. hehe..

mrdzy said...

awat beli w905..better beli w995..lagi terbaik dan latest~ hehe~

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@ezany, yerp..mmg bez...hihi

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@mrdzy, correction bukan w905 tp c905...x brape minat la jenis walkman...x layan lagu sgt kat hset...minat jenis camera sbb mmg nk cari 2 in 1...hset+camera...C905 ni pon terbaek gk pe..ehehe..~

|arieza| said...

auw!.. romantik.. huhuhu

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@arieza, suami akak baca komen arieza kan...kembang montot dia taw sbb kata romantik..ehehhe...akak x penah cakap dia romantik pon...

NaNaJoe said...

ni xdpt kamera dr aie pon xpe ni kak...ni pon da mcm kamera digital kn??hehehe~~

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@nana, tu la..xde rezeki contest tu...ni kira sesi lepas geram gak ni..ehehe...

farra-eng said...

wah best

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@farra, bende2 baru mmg best...terlebih excited... :)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

牛肉麵不加蔥yaya said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社