Tuesday, March 23, 2010

2nd present besday in advanced...

As Salam...
Ok ni nak citer sambungan dari entry lepas...
Ade beberapa kawan ibu Tharwan yang dah tau memang ibu Tharwan dapat 2nd present utk besday ibu Tharwan...
Hihi...tarikh lambat lagi...26hb mac ni tp present2 dah dapat yee...
Aritu tanpa planning pegi Plaza Low Yatt...ayah Tharwan ofer ibu nak ape2 x...terus cakap nak laptop...
Memandangkan lptop Asus tu dah sakit atas kesalahan ayah Tharwan sendiri...ayah Tharwan x byk cakap terus suh tengok2 mini lptop @ panggilannya netbook...

Ni la dia netbooknya...Toshiba



Dlm pic ni nmpak kaler pink plak...tp hakikatnye merah menyala...



Tapi setelah menggunakannya...ibu Tharwan rasa sedikit x puas hati sbb skrinnye kecik cket...cun mmg cun..smart pon ye...
tp ibu Tharwan ni dah la bleh dikatakan 24hrs online...ye la internet free...pkai wifi cybercafe ayah Tharwan...bleh juling bijik mata hadap netbook tu...
So dengan berat hatinya bgtau ayah Tharwan nak letgo netbook tu...sayang giler la...ayah Tharwan pon x bantah sbb netbook tu mmg ayah Tharwan yang nak kasi ibu..
Mcm hadiah hset SE 905 tu mmg ibu Tharwan yg request...errrkkk..ikutkan ayah Tharwan suh jgk guna je la netbook tu sbb dah beli tp yg nak guna ibu Tharwan kan...
so ayah Tharwan pon kata ikut la..ibu Tharwan pon YM2 la ofer kat isteri kepada kawan ayah Tharwan...jeng jeng jeng...ni dia Alynn...dgn Alynn ni tetiba bleh rapat plak sbb position kitorg ckit lebih kurang je..
Suami masing2 bukak CC dan sama2 jgk bekerjasama menjayakan server game ayah Tharwan iaitu HantuMalaysia...

Tak sangka plak Alynn ni mmg planning nak cari lptop...so ibu Tharwan ofer la harga tet..tet..tet..dan terus jadi...

Sambungannya, Alynn & family datang ke Port Dickson.....hihi...



13 comments:

safiyyahosman said...

ayok akak..terang benderang..hihhihih..bestnya..
t update pasl laptop bru lagi taw..hihih

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@safiya, ape yg terang benderang...hihi flash camera ke? :D
ok..ape2 mmg akak akan updated..cuma lmbt n cepat je boleyyy..hikhik...

LiAnA said...

uit dh jual nb.. na sambar yg baru ke hihi.. tp cunlah nb tu.. sayang let go :p

eynda said...

Takut pulak nak beli netbook...ramai kata juling bijik mata hehe...beli laptop je la ...Pi mana pun usung handbag besar sebab bawak laptop :-p

edda(",) said...

cantiknye laptop merahhhhhh

m@ said...

smartnyaaaa toshiba ni..
model toshiba sekarang cantek2:)

tahniah...dpt dpt adiah burfday.

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@LiAnA, ye kak letgo yg tu nak smbar yg besar ckit...mmg cun tp nak buat cmne... :)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@eynda, kak eynda kalo utk travel mmg sesuai netbook ni...tp dah try survey ade netbook yg size dia sederhana..besar ckit dr netbook ni...harga netbook ni round rm1.5k tp yg ni round rm1.8k cmtu..kalo lptop biasa rm2k ke atas..nk cakap lebih2 pon x tau gk ni..hihi..

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@edda, mmg cantik...hihi tp jodohnye x pjg ngan akak..smntra masih baru better jual dr guna dgn berat hati...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@ma, tima kasih tp netbook tu dh letgo 3 hari lps saya gunakan...toshiba skg mmg recommend...qualiti dia pon dah setanding dgn jenama lptop yg lain...

Syafiq Kadiran said...

best nyer dapat lappy baru...
lappy saya da 6 taon guna...
tapi xnk tuka baru lagi sebab sayang sangat...

AISYAH HANI said...

saya pun tak minta sangat netbook ni sebab cinonit sangat.. tak puas nak tengok skrin. Better go for laptop.

farysa said...

farysa mncari22 toshiba kaler pink
xsngka wujud
brape ni?