Saturday, April 03, 2010

1st Day Taman Buaya & Rekreasi

As Salam...
Kali ni nak citer untuk kali & hari pertama Tharwan pegi Taman Buaya & Rekreasi Melaka...Masa tu hari Selasa 30.3.2010 ...waaa...mmg ayah Tharwan dh janji nak bwk kami sekeluarga ok pegi Taman Buaya & Rekreasi tu sbb dapat 2 kupon tiket buy 1 free 1 harga RM10 dewasa...camne leh dapat kupon tu ade citer kat sini...

Bertolak dari PD pukul 1.20ptg tp singgah dulu Maybank sbb ayah Tharwan ade urusan...lame btul tunggu 1/2jam lebih ade...tgk2 ayah Tharwan bwk payung Maybank...bukak akaun ASD utk Tharwan & insuran pendidikan (insuran pendidikan xconfirm sbb xdecide nak pilih insurance mane)...

Lpstu terus aje pecut menuju ke destinasi utama...ehehe..dlm perjalanan tu ade tempat2 mendung dan ujan lebat di Sg Udang...risau jugak takut2 hujan berterusan hingga ke Ayer Keroh...nasib menyebelahi sbb cuaca agak baik masa tu...

Smpai pon dh pkul 4.15ptg...lewat sgt dh...tp xpe la...asal dapat lepaskan hajat nak masuk Tmn Buaya dah cukup...cari2 jgk kolam mandi tu...ehehe...baju2 smue dh standby ...xde la rmai sgt pengunjung cuma ade 4 group termasuk kami...masa tu pon ade rombongan kanak2 tadika dh beratur2 nak blk...smpai2 aje ltk barang tnye Tharwan nak mandi x?...dia jwb x nak geleng2 kepala...waaa...sah xde kawan...ibu Tharwan pon cepat2 tukar baju sbb takut ujan turun lpstu dan terus masuk dlm kolam...nak suh Tharwan tgk ibu...ehehe...lpstu baru ibu dukung Tharwan bwk masuk dlm kolam...waa..sejukkkk...pelampung xde kene la Tharwan paut je ngan ibu...

Tak lama lpstu 20min kemudian ujan pun mula turun...aaaaaaaa....x puas lg...ibu Tharwan pon terpaksa akur salin balik pkaian kering...ujan masih belum reda...duduk la kami anak beranak dibawah payung besar...duduk atas meja, kaki atas kerusi...ayah Tharwan la dok dulu sbb lps salin pkaian je tgk2 Tharwan dan ayahnya dh duduk atas meja...ibu pon join la skali...lama jgk ujan turun 20min cmtu...kami pon ape lg...bukak camera gedik la amik gmbr syok sndiri...hihi...pic cuci mata...


Tunggu ayah pegi bank lame sgt...

Ibu, jom baca buku fruit salad....

Seram tgk buaya ni...dh lame x tgk life binatang2 buas...

Roller-coaster pon ade tp xtau hari bile dia bleh digerakkan...

Ayah & Tharwan menuju ke taman air...

Paut2 je la Tharwan cmni...x berani nak lepaskan dia...

Best ayahhhh.... (ayah x turun mandi pon)

Buah hati ayah...

Kekasih hati ibu...

Our memories.....

* Dlm kereta saje2 cakap ngan Tharwan...best x mandi kolam....Tharwan kata besttttt...pjg bunyi dia...hihi...pastu ibu saje je la cakap...esok ajak ayah pegi lagi ehhhh...ayah Tharwan diam je xde bunyi...diam tandanya setuju kan...tggu entry 2nd day plak ehh...



15 comments:

safiyyahosman said...

akak..pic last y our memory tue..sweet sgt..=)..moga akak trus bahgia..=)..tharwan comey...=)..

i wait for entry kedua..hihihihi

|arieza| said...

ala comelnye kamu bertiga... hehehe semoga sentiasa dlm lindungan kebahagiann ALlah :)

miZz_nizZ said...

yup..stju ngan deorang..smart pic tu.mnampakkan stu fmily yg bhagia.biar tharwan membesar dan memerhatikn blog akak ni.pasti dia gmbire memerhatikan ibunya sntse mnulis mngenai pkembangan dia dr kecik lg..hee.smoga fmly akak diberkati Allah..=)

LiAnA said...

melayan anak kita pun sama mcm budak2 kan wakakaka... kalau takder anak tak kuasa nk turun naik slide.. tp anak punya pasal redah jer ;p

ElyaElmo said...

manjanyeee si comel ni..hi3

aZHIeeDA said...

taman buaya ni da upgrade blom??dulu pergi cam tak terurus je..kesian boye2 di situ..

aZHIeeDA said...

oyeke..sebab dulu takde tpt mandi2..wah best ni boleh mandi manda..tapi boye2 kat situ mmg kesian...nmpk sgt tak selesa..

sasha* said...

sonok kn kak bwk family gi tmpt2 cmni :)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@safiyyahosman, tQ dik...safiyyah mmg setia ngan blog akak kan... :)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@|arieza|, amin....macih dear... :)

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@miZz_nizZ, amin....macih muaz...akak harap muaz n iza pon kekal bhgia slmanya...hope tharwan dpt terima blog ni...ekeke...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@LiAnA, x naik pon slide tu kak...segan la...sib baik tharwan pon x beria sgt nk naik slide tu...dia lagi suka terapung bwk pusing je...ni nasib baik ade anak..ibu dia leh tumpang mandi skaki...wkwkw...

Noryanti Binti Hj Rosli said...

@LiAnA, x naik pon slide tu kak...segan la...sib baik tharwan pon x beria sgt nk naik slide tu...dia lagi suka terapung bwk pusing je...ni nasib baik ade anak..ibu dia leh tumpang mandi skaki...wkwkw...

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

牛肉麵不加蔥yaya said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社